Sunday, 18 November 2012

aku yang malas

Ssalam bloggie..

Yes tajuk entry pun MALAS. so menceritakan kemalasan aku mengupdate blog,,
dan akibat kemalasan aku membawa padah apabila aku tak boleh jawab mid term marketing dengan bagusnya~ NOO ..aku memang sangat frust sekarang,, ,.aku bukan kaki menhafal. aku benci diri aku. waseh,, tue sahaja untuk hari ini..
btw markah French aku sangat terox.. aku benci dri aku~ aku dah berusahaaaa ,,

Wednesday, 7 November 2012

sebak.sedih.aku menangis

hye..

well tajuk pun dah sebak sedih kan kah,,huuhuh patut 2 3 hari mate aku denyut .. nak nangis rupenye..



cerita begini.. tgk wall Z ni..tetibe aku heran.Z ni paling tabah kot..orang marah mcm mane pun die diam,, die senyap jer.tapi tgk wall die harini..aku heran mula mula, ingat bos tempat kerja die maki die,kalau mcm tue nak jer aku suruh Z behenti.tak payah keje situ lagi.. tapi bile ak msg dan tanye Z dan aku tau jawapan sebenar tibe2 air mate aku sendiri keluar.. aku rase sebab giler.. aku g tgk post die balik..sebak-sebak .paling aku kluar air mate biler die cakap die nangis.. die mane penah nangiss. org cakap macam mane pun die senyappp jer.. tue aku respect die~ melainkan aku marah or herdik die..die balas balik lah ....tp yela kan,,aku duk jauh,, aku hanye mampu cakap sabar jer lah wahai Z .nak buat mcm mane.. sabar banyak2..mg kan cool~ aku hanya mampu cakap sabar jer,,sumpah tue jer aku mampu cakap.aku sebak,aku terkesima semua ade.. ulang2 kot aku bc~ aku sebak.... sbb die x pernah sekalipun tulis bukan2 kt fb,, maybe die tak tahan dah kot,,tp die jenis x luah kt orang x pun paling kuat die cakap dekat J xpun dekat A~

ape ape pun sabar lah byk2 ~ aku admit aku sedang menangis sekarang ....

Saturday, 3 November 2012

aku nak kebaya

Well macam biase, aku ade masalah tido. kadang kadang memang parah sangat sebab kalau mase ni tak tdo lagi tak tau lah aku bangun jam brapa esok,ok sekaran jam 5,26 pagi hari AHAD ..
 oh my esok start kelas, aku malas sangat~ hahahaha tahu 4 yang tak sedar diri.. ermm entah kenapa aku rase aku nak kurus. selalunya aku hepi dengan apa yang ade pade aku sekarang. tapi aku rase sudh tibanya masa untuk aku berubah,KAWAL NAFSU makan aku, dan diet.. tapi aku tak kuat semangat.bagi aku itu semua angan-angan mat jenin. nak kurus di mulut tapi tak adda efford~ huuhuhuh
Aku ade tengok cara kurus Kevin Zahari tue tapi kene beli ebook plak. adoyai dah lah tak ada duit ni,, hehehehe tapi kalau aku berusaha boleh kut,,hehehe
dalam berangan nak kurus tue kan aku ade lah terpikir nak pakai baju  kebaya time aku grad nanti. lawak kan.'kema pakai baju kebaya? hahahh lawak-lawak.. tp kalau aku kurus nak jer aku pakai. cantik kot. aku berkenan sebab tengok Chloe dan Gwen pakai time grad haritue.. memang lawa lah .tengok ni 



cantik kan gwen

nampak tak kebaya dia,,heheheh
So konon kononnya kau bertekat nak kurus sebab nak pakai kebaya.hahah lawak. aku pun tak tau au mampu ke tak kurus.. huhuuh orang cakap nak seribu daya tak nak seribu dalih,,hehehhe 
aku rase aku nak beli lah ebook kevin zahari tue..sebut pasal kurus, kawan aku ade promo pasal herbalife, aku memang berminat tapi yelakan tak ade duit..rm600++ untuk 12 bulan bagi family kira sapa-sapa yang ade nak kurus dalam family blh ikot lah kot,,hihihi ade aku masej mak aku,, sekali marah2 trus ilang mood aku,, kakakakakka
Well doakan lah target aku untuk pakai kebaya grad nanti tercapai.. amin~
dalam pase mase yang same dah aku google beberapa kebaya yang cantik,tapi ade satu aku berkenan,, hihihi



cantik kan warna ni? hope dapat pakai yang ini :p

dalam aku google sekali nampak yang ni,,aku rase nice jer,,cantik dan simple.. kalaulah aku dapat pakai mase konvo nanti,,perghhhhhhhhh untung lahhhh,, tahiah untuk aku dan kejayaan menguruskan badan. tp masalahnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku tak kuat,,, alahaiiii makan makan dan makan.. ermm puase lah kalau macam tue,, ekekekekekeke 


APE YANG BEST HARI NI

hye all

rasa rajin nak update  blog ni,, maybe tengah ade idea kot. 

APE YANG BEST HARI INI NO 1
ape yang best hari ini? 
1st  aku dapat roti dari kak suzy, erkk tersesima dan sedih ,,kenapa aku sedih? sebab entah lah kak suzy baik kot ngan aku,,even aku dah tak msg die sangat (sangat jarang ok) tp die still ingat aku..perkara ini membuatkan aku bersalah giler kat die.. ok aku admit aku memang cuba menjauhkan diri dari die.sbb ape? sbb aku tak nak jadi orang yang menghalang kebahagiaan die,,cewwwahh.. tak delah,aku cume tak nak menyusahkan die sbb die terlalu baik kot, ape ape bia kak suzy buat,,itu ini kak suzy,, die terlalu baik dan buatkan aku rase bersalah.. aku takot orang pikir aku gunakan kak suzy,, aku tak orang pikir macam tue,,so aku decide aku nak jauhkan diri.. maafkan kema kak suzy,saya bukan kawan dan adik yang baik.. maaf banyak-banyak. tipu lah kalau saya tak rindu dekat die,, tak rindu nak dengar die gelak-gelak. tp mcm saya cakap kak suzi terlalu baik orangnye.. even ade yang buat 'taik
 dekat die,, die still ok lagi,,owh kak suzy memang awesome~ hehehhee dan kak suzi terima ksoh roti itu,, sedappp roti gardinear

APE YANG BEST HARI NI NO 2

harini jugak aku mengkotakan janji aku dekat kawan aku,nak masak spegeti (padahal mulot aku nak makan,alang alang masakkan jer lah) . aku ape lagi msg cik hijau (name norma tapi lekat hijau sbbdie minat hijau) nak mintak di masakkan spegeti.. dah berkali-kali norma ajar, aku still tak reti masak,, hahahaha . so beli lah barang-barang spegeti dan dalam jam 2 aku msg kawan aku datang makan umah norma terus.. aku sebelum die datang tue dah tibai roti gardinear ngan kuah spegeti,seriuss awesomeeee kot.. hihihi cik hijau ni memang kaki masak,, kadang-kadang die tanye aku nak makan kerabu kaki ayam,esok lusa insyaallah dapat kol ' kema datang umah,makan kerabu kaki ayam' hahahaha. untung-untung :p harini melepak umah cik hijau sampai petang,, kekenyangan aku.. 

APE YANG BEST HARINI NO 3
 
yang ni paling best, nasi dengan budu.. awesome,, jiran depan bilik aku beli budu,,rebus ikan pastu ulamkan petai dan timun .. memang terangkat ler makan budu. budu adelah pencicah yang termasyur d kelantam.. bagi aku nasi dengan budu pun lebih enak dari makan nasi ayam ker nasik minyak ker. budu memang best.ape yang die letak dalam tue aku tak tau,, huhuhuh.  serius kalau makan budu teringat sangat makan dengan ayoh dan mok. rindu lah dekat dorang,, huhuuh

p.s harini x de gambar.. agak malas nak uplod kat sini,, kikikiki

btw semalam kolej aku duduk tak ade ape. aku apelagi merayau mencari api,,sampai umah sue tup-tup umah dorang ade dah api tapi malang nasib kolej aku ni jam 1 pagi baru ade api, kesian kawan kawan yang terpakse bergelap tak ade api.. tak ade api memang seksa tapi blh lagi bertahan,, kalau tak ada air itu memang kes yang parah,serius tak boleh hidup tanpa  ai,semua jadi terbatas..huhuhuhu












Thursday, 1 November 2012

Kembali hidup dalam kesemakan

Salam ..

dan aku baru update blog berhabuk aku,,aku memang pemalas,,kalau aku rase nak update aku update ler,,

sekarang dah masuk TAHUN 4 aku belajar,, Ni last year aku jadi mahasiswi (amin-amin moga dipermudahkan)...

mesti orang tanya kenapa aku tahun 4:>
'dak Engine ker? '
'amek medic ea'
'kos 4 thn ker'

untuk jawapan di atas ..baiklah aku secara jujur dari hati mengatakan aku tahun 4 sebab EXTEND dan aku tak malu sebab aku yang buat diri aku EXTEND ~
orang selalu fikir budak-budak extend kompem tak pandai, tp aku suka dengan ayat semangat dari
:::::: Dr Sophia
'kitak sikboh malu mun kitak extend, ya baru blaja namanya,,kira kita gik paham mun kitak tahun 4,apa nok kita blaja sebelum-sebelum tok kita lebih paham,sbb kos kitak kan tahun 2 baru blaja major,pasya thn 3 dah final year projek.pasya grad,,nang sekda life bah' > lebih kurang lah die cakap mcm ni.... terima kasih Dr Shopiaa..lebiuu lebiuu.. so kawan-kawan yang extend atau nk extend jangan pernah malu,jgn pernah risau event kita extend,kita akan tetap grad,, hahhaha cuma lambat dan cepat jer :p

kira-kira 2 minggu lepas ,kawan-kawan Kajian Antarabangsa 09/10 officially graduated n jadi alumni UNIMAS~ oh my bila pulak turn aku? insyaallah tahun depan.. hehe
Sedih dan sebak kowt.. biler kawan-kawan sekelas dah tak ada..xde lagi usik-usikan gurau-gurauan dalam kelas..rindu saat kacau kawan-kawan ..serius satu kepala.. sekarang masuk jer kelas semua budak-budak 1st year and 2nd year.. aku duk tepi dinding jer lah..ahahahaa

here some pic kawan-kawan yang konvo ** miss them alot

yang berjubah telah grad T.T

shes my rumet almost 2years! hahah die jer paham aku,,awesome fadila

die leader dalam kelas,, suka usik kabi,, now i miss nk usik usik kabi :(

this is gwen tam, sumpah rindu nk dengar die gelak
*die agak BLURGURL~hahahah

honestly i adore her,, she's beautiful,kind and important things is she my p.a .. miss u chloe :)

insyaallah bakal bakal grad tahun depan ^_^

kawan kelas sy ^_^
Ade byk lagi pic pic lain tp xnk uplod semua nanti sedih,,sob sob sob....................






















Kehidupan baru ^>^


Berbalik dengan kehidupan student ni,aku rasa sama macam student lain,kelas dan kelas dan kelas
 dan assigment...
Mampukah aku bertahan hingga aku dapat grad? org cakap student life paling best,,nnt mesti rindu itu dan ini.. well kalau rindu sambung blaja sampai master,, tapi mampukah aku nak buat master? degreee pun bertahun nak siapkan,,inikan master? hahahah bia aku simpan angan-angan dalam buku jer :p

aku suka gambar ni ,saje nak letak,,hikhik


Well kehidupan sekarang dah berbeza,dulu punye rase cepatlah mase berlalu,, tup tup aku masih kt UNIMAS tahun 4..hahaha well well syukur lah aku masih blh menyambung belajar lagi,,hihih
Ape yang awesome bagi aku semester ini adelah menghabiskan saki baki kenangan dengan 'geng kapak' we r unite~ like like
ape itu 'geng kapak'
well geng kapak adelah sekumpulan gadis yang telah menubuhkan diri mereka pada tahun 2009.. hahaha namun ade sedikit perselisihan faham (pompuan kalau x gaduh x sah ) so terkubur lah kejap.. Kami meningkat dewasa,,kami rasa pemikiran kami dah matang dan kami rasa x perlu nak gaduh gaduh lagi.. so well kita pikir kita harus habiskan sisa-sisa yang ade bersama.. hahahha sebab ade yang extend 1 semester jer ~mas,mimi,sue~ dan ~aku ajie dan echa~extend 2 semester..beza mereka dengan kami adelah mereka feb dan kami fss.. hahahha

untuk geng kapak

aku sumpah syg korang sampai aku mati,
aku dah tak nak kecik-kecik hati
aku nak memori semester ini kekal abadi
aku cukup seksa bila korang x ada kat sisi
separuh jiwa aku entah mana pergi
aku nak korang tahu, korang terbaik bagi aku
aku xnak hilang korang lagi
biar sampai mati persahabatan ini,
khilaf aku beribu,
aku harap korang maafkan aku

aku nak macam suatu ketika dulu
tahun 2009,kita sentiasa bersatu
aku nak memori itu
aku nak kenangan itu
mari kawan kita buka buku baru
kita coret memori baru
buku lepas buang jauh jauh
kita janji jangan ungkit kisah lalu
kerna ia menjadi parut menikam kalbu


kiranya khilaf aku beribu,
harap korang ampuni tiap satu



aku ,sue n echa kat jambatan cinta

echamaku,sue n ajie ~ hahah aku takut tgk ajie,,sbb? nnt aku story :p

aku mimi n sue,,aikk mane  mas??? hahahhaha

the kapaks ~*lentokk baik atas badan aku mass
cc : mimi amek gambo,,maafff

hajimemashite~

setelah tidak mengupdate akhirnya terdetik untuk update blog~

Sekarang sy buat short sem~sbb sy tak buat LI mcm kawan kawan lain~ mengapa = entah tak sedia lagi kot..
Semester lepas semester akhir bersama kawan2 kelas [kbai aku extent] .tiga tahun same then dorang akan konvo  bulan 10 nanti~
dalam hati aku macam macam rase
:- malu
:- sedih
:- gembira
:- jeles
:-kecewa
:- merana
:- bangga
:- sot
:- dansebagainyaa

Best tengok mereka bergraduasi,,aku masih lagi struggle belajar.tak pe ade rezeki nanti tak kemana mana~ huhu

Semester lapas banyak kenangan,,pergi Yogjakarta,,pergi Kabong membuatkan kami dan kami  semakin dekat~